Tuesday, October 13, 2009

Dare or Not

Työpaikallani eilisessä tiimikokouksessa puheenaiheeksi tuli ylityötuntien takaisin saaminen. Tämä on todellakin minun ensimmäinen työpaikka jossa ylityötunteja ei makseta, vaan puolet tehdyistä ylityötunneista voi 'joustavasti' pyytää takaisin...what the fuck??? sorry, have I misunderstood something???

Minäkään typeränä en aikaisemmin ole ylityötuntejani paljon takaisin pyydellyt, yrityksen hyväntahtoisuus ja 'family' ajattelu kai sai silmäni sokaistumaan niin, että jopa kuvittelin; 'kaikissa firmoissa joutuu tekemään ylityötunteja ilmaiseksi'... Satuinpa kerran kysymään ylityötuntejani takaisin pari kuukautta sitten ja sain vastauksen: 'tästä tulee keskustella ja molempien osapuolten tulee ymmärtää ylityötunti politiikka', EXCUSE ME???? Noh, koskaahan minua ei pyydetty tuosta asiasta edes keskustelemaan (Bad Management) ja niinpä taas kerran jäi ylityötunnit saamatta!!!!

Voi että tuo asia on minua vaivannut, mutta en ole siitä metakkaa nostanut, koska firmamme pomoilla on aina tapana kuitenkin kääntää asia niin, että se tulee sinua itseä vastaan, joten syypää koko hommaan on aina työntekijä, ei koskaan johto. Eilen tiimikokouksessa työkaverini alkoi kysymään ylityötunneista ja minähän en sitten voinut pitää suutani kiinn i ja mainitsin miten minulle kävi kysyttäessäni tunteja takaisin ja niinhän siinä taas kävi; siis vikahan oli minussa, kun en ollut osannut kysyä asiaa juuri oikealla tavalla pomoltani!!!! HETKINEN??? Taas jäi jotain ymmärtämättä???? Pointti oli, että minun ei olisi missään nimessä tullut mainita kuinka monta ylityötuntia olen tehnyt, vaan mainita vain ympäripyöreästi 'saisinko lähteä aikaisemmin kotiin', tai käyttää ylityötunnin hammaslääkärissä käyntii jne...WHAT???? Anteeksipyyntöä pomoltani ei kuulunut, kun oli unohtanut tulla minun kanssa 'ylityötunti politiikasta' juttelemaan, mutta ilmeisesti odottivat anteeksipyyntöä minulta...pah, sitä saavat odottaa!!!!!! Siis onhan se normaalia tehdä 15 tunnin työpäiviä kuun lopun aikaa ilman minkäänlaista kompensaatiota, onhan????

Ohhoh, olipas postaukseni taas negatiivinen, sorry! Päiväni anyhow alkoi ihanasti, näin elämäni kauneimman auringonnousun, siis koko taivas oli täysin punainen hetken, sanat eivät riitä kertomaan kuinka kaunis näky oli. Kamera oli taas kerran tietenkin kotona, joten en päässyt ikuistamaan tuota luonnon ihmettä....*rakastaa syksyä*...:)

4 comments:

  1. Ymmarran tuon tuskasi kylla taysin. On jotenkin aivan naurettavaa, etta ihmisen pitaisi ilmaiseksi antaa omaa aikaansa yritykselle.
    Olisiko mahdollista sitten vain rehellisesti olla tekematta ylitoita? Tiedan kylla, etta sita voidaan sitten taas katsoa kieroon sitakin :( Argh mika dilemma, ja ihan naurettavaa tyontekijoiden riistoa, ja valitettavaa on etenkin se, etta tallasesta menettelysta yritetaan tehda jotain "normaalia" asiaa :/

    ReplyDelete
  2. Hei muuten, laittaisitko blogisi Blogilistalle, etta huonomuistisemmatkin muistaisivat kayda lukemassa kun nakisivat blogisi paivittyneen? :)

    ReplyDelete
  3. Moi Johanna,
    No siis todellakin, kiitos ymmärryksestä! Siis tuossahan tuo juttu onkin, kun voisi olla tekemättä ylitöitä, mutta kun ei voi!!! Pakko olla toimistolla ja raportoida kuun loppu, meni siinä sitten kuinka monta tuntia ylitöiksi tahansa!!! ggggrrrrr
    Joo ja siis ainakin täällä minun työpaikassani oikein odotetaan, että ihmiset istuvat täällä kaikki yöt, sitä arvostetumpi on mitä enemmän tekee ylitöitä!!!
    Monta kertaa tunnin 'kokous' joskus neljän aikaan iltapäivällä on venähtänyt neljän tunnin istumiseksi, eikä varmasti ole koskaan mainittu, että jos on menoa niin voi mennä kun he olettavat, että ihmisillä ei ole elämää työpaikan ulkopuolella!!! (niinkuin heillä ei varmasti itsellä ole)!!! Voi että voi suututtaa!!! :D:D:D

    Hih ja lisäsin Blogini blogilistalle! ;)

    ReplyDelete
  4. Spämmään tänne nyt näköjään kunnolla, mutta sulle on mun blogissa haaste/palkinto :)

    ReplyDelete