Wednesday, November 18, 2009

Osloa ja Suunnitelmia

Viikonloppu Oslossa oli tosi kiva, vaikkakin aivan liian lyhyt!!! Matkaan lähdettiin perjantai 13.päivä, ei hyvä päivä ollenkaan, kolmesta syystä että:

1. Dublinin lentokentältä meni sähköt, mitään ei pystynyt shoppamaan, ovet eivät auenneet, tv.ruudut oli kiinni, vessaa ei pystynyt vetämään, käsiä ei pystynyt pesemään ja tätä kesti noin tunti, eikä matkustajia infottu asiasta MILLÄÄNLAILLA!!!!!!! Kyllä taas otti niin päähän!!!! Ei olisi tarvinnut mikkien välillä ilmoittaa, koska ne ei luultavasti toimineet sähkökatkoksen vuoksi, mutta olisivat edes lähettäneet lentokenttätyöntekijän jokaiselle portille, mutta ei niin ei!!!!! Pimennossa kaikesta istuttiin kentällä tunti, tietämättä tuleeko sähkö koskaan takaisin, lähteekö lento ajallaan/ollenkaan....huh huh...!

2. Sähköjen palattua, check in oli todella nopea ja oltiin koneessa puolessa tunnissa...kone pääsi kiitotien päähän ja yhtäkkiä pysähdyimme...MITÄ???? Kapteeni ilmoittaa; ´ikävä kyllä meidän pitää palata takaisin lentokentälle, moottorissa on todettu vika'. Ei muuta kun takaisin kentälle, odotellaan tunti koneessa kun insinööri korjaa moottoria, jonka jälkeen päästään lähtemään.

3. Koneen noustessa ilmaan, kapteeni ilmoittaa Oslossa on lumipyräkkä ja luultavasti koko matkan ajan olemme ilmakuoppien saartamana, voi mitä kyytiä!!! Pomppimista ja rätinää, lentoemännätkään eivät meinanneet pysyä pystyssä!

Noh perille lumiseen Osloon päästiin yö myöhään, väsyneenä mutta onnellisena!!! :)

Vesisade oli vienyt lumet mukanaan pe-la välisenä yönä, joten kauniit lumikuvat jäi saamatta...:(

Oslo kuitenkin yllätti minut positiivisesti, täytyy myöntää! :) Harvemmin tulee pohjoismaihin matkusteltua, mutta tästä matkasta sain innostusta...


Oslon keskusta on kaunis, täynnä kauniita rakennuksia, erikoisia kauppoja ja ihania ulkokahviloita.

Lauantaina kävimme lounastamassa norjalaisessa perinne ravintolassa ja annokset olivat hyvin pohjoismaiset! ;) Poroa ja pottuja...hyvää oli kyllä! :)

Oslon katujen 'ihmispaljous' yllätti lauantaina, illalla hämäränkin aikaa kadut olivat aivan täynnä! ;)
Oslo on täynnä ihania kauppoja, ja mikä yllättävää, hintataso on sama kuin Suomessa!!! I like! :)



Kuva hotellihuoneestamme 21.kerroksesta iltahämärään...

Kansallispukuja ja näyteikkunoita....


Se oli sitten siinä, seuraavan kerran tämän neitin noustessa koneeseen, suuntana Barcelona ja mukana muuttotavarat! :) Kauheasti on suunnitelmia: asunto, paperihommat, mitä ottaa mukaan, mitä jättää Dubliniin jne...yhden asian listasta saan ruksata pois: lentolippu Barceloonaan! Pitää tämä nyt itsekkin uskoa; one-way lippu on buukattuna! :D

Tavaroita/vaatteita on tullut käytyä läpi ja hyväntekeväisyyspankkeihin on tippunut jo useampikin pussi ja vielä paljosta pitää luopua...:( *voipahan hyvällä omallatunnolla ostaa uusia*! :D
Nyt takaisin asuntoja katseleen...ihanaa keskiviikkoa kaikille!!!

No comments:

Post a Comment