Sunday, July 19, 2009

Italy...my dream land!!!

No nyt on taas palattu lomalta ihanasta Italiasta, jo kolmannen kerran tämän vuoden sisällä, on tullut koluttua läpi Sardinia (Alghero and Stintino), Milano sekä Rooma ja Elokuussa matka Sardinian kauneuteen jälleen odottelee ovella.

Olen hyvin ihmeissäni kuinka tuo maa on saanut minun sydämmeni lyömään niin kovaa tahtia ja mitä useammin siellä vierailen, sitä suuremman osan sydäntäni jätän Italialle. :)

Ensimmäinen matkani Italiaan tapahtui Elokuussa 2008, kohteena Sardinia Alghero/Stintino. Näky oli sanoinkuvailematon; turkoosi meri, valkoinen hiekka, upea luonto jne...unohtamatta maistuvaa ruokaa ja ihanan lämpimiä Sardinian ihmisiä! Tunne joka valtasi minut sillä sekunnilla: Täällä voisin asustella, asustella hyvin pitkänkin aikaa!



Koska sydämmeni jäi Italiaan (Sardiniaan) jo vuosi sitten ja suurin osa italialaisista ystävistäni kertoivat minulle, että minun tulisi matkustaa myös muihin osaa Italiaa, jotta voisin todella kokea 'Real Italy'...niinpä päätin ystäväni kanssa matkustaa Italian ja Euroopan Fashion kaupunkiin Milanoon toukokuussa 2009.



Suurin osa Milanolaisista tutuistani sanovat Milanon olevan Italian 'most ugly city'. En täysin yhdy heihin, mutta Milano ei todellakaan ole mikään arkkitehtuuria ja historiaa rakastavan kaupunki, mutta mitä shoppailuun tulee; Milano is THE CITY OF SHOPPING!!! Jokainen joka rakastaa vaatteita, laukkuja, kenkiä jne. Milano on kaupunki johon suunnata! ;)



Viimeisimmiltä Italian matkalta Roomasta palasin tiistaina ja täytyy sanoa, että jälleen Italia ei pettänyt, ennemminkin toisin päin. Rooma on täynnä historiaa, kävely Rooman kaduilla on kuin paluu ajassa takaisin päin, paluu aikaan josta me olemme vain lukeneet kirjoista.
Roomasta tuli neljän päivän aikana yksi suosikki kaupunkikohteistani, yksinkertaisesta syystä: Rooma tarjoaa jokaiselle matkailijalle jotain!





Ihme ja kumma on vaan mikä Italiassa viehättää...kerta kerran jälkeen kun matkaan tuohon ihme maahan, halu palata sinne kasvaa kerta kerran jälkeen. Tiedä liene, ehkä vielä jonain päivänä löydän itseni asumassa jossain päin tuota ihanne maatani...tietäisinhän saavana takuun ainakin: hyvästä ruuasta, maistuvasta viinistä, paremmasta ilmasta ja ihanista ihmisistä, joista on muuten tullut kolmen ja puolen vuoden Dublinissa asumisen aikana neljä tärkeintä kriteeriä uutta asuinmaata etsiessäni!!! :)


Prosecco A Roma...;)

No comments:

Post a Comment