Thursday, August 6, 2009

Margadh na Feirme, "Farm Market" = Smithfield Dublin

Dublin on sinänsä erikoinen kaupunki, että täällä tapahtuu mitä oudoimpia asioita...(ainakin näin ’ei irlantilaisen’ silmillä katsottuna). Lähdinpä tuossa viikonloppuna kävelylle Smithfieldiin, joka on asuinalue ihan keskustan tuntumassa, noin 10 minuutin kävelymatkan päässä Dublinin toiseksi suurimmalta ostoskadulta.

Smithfield on aikoinaan ollut hyvinkin huono ja vaarallinen alue asua, mutta buumin aikaan n.10 vuotta sitten on alueesta tullut yksi Dublinin parhaimmista asuinalueista uusine ja hienoine rakennuksineen. Palvelujen läheisyys ja hyvät julkiset yhteydet on kasvattanut Smithfieldin suosiota, mutta paikka saa edelleen minun ihokarvat pystyyn, niin paljon on alueella narkkareita, alkoholisteja tai no yleisemmin sanottuna 'pohjoisdublinilaisia'.






Smithfield, jota wikipedia kuvailee seuraavasti: ‘Its focal point is a public square, formerly an open market, now officially called Smithfield Plaza, but known locally as Smithfield Square or Smithfield Market.’ En nyt Plazasta tiedä, mutta marketti nimike sopii alueelle kuin nappi takkiin! Tällainen on näky Smithfield Plazassa sunnuntai aamuna kello 10...että sanonpa vaan että Plazat voi kyllä varmasti unohtaa ja uusi nimike voisi olla esim ’Horse Market of Smithfield’. Ei sillä, hienoa että perinteitä pidetään yllä ja ylpeitä länkkäreitä ilman satuloita voidaan nähdä näinkin lähellä keskustaa, ei muuta kun shoppailujen välissä tsiikaan hevoskauppoja! :D




Eli tällaista viihdettä Dublinissa viime sunnuntaina, saas nähdä mitä tapahtuu tämän viikon sunnuntaina...:)

No comments:

Post a Comment