Wednesday, September 2, 2009

Loma Raportti 2

Loma edelleen mielessä, vaikka siitä on jo ikuisuus kun tulin takaisin...:)

Korsikalla tuli vietettyä neljä ihanaa päivää, mutta täytyy kyllä todeta että ei Korsika Sardiniaa voita, mutta saari joka ehdottomasti jokaisen tulisi nähdä!

Paras tapa saapua Korsikalle on lautalla Sardinian Santa Teresasta, näkymä lautalta on silmiinpistävän kaunis, harmi että kuvat eivät tee oikeutta kuinka kaunis näkymä todellisuudessa oli...



Lautalta näkyi myös tällaisia oudon muotoisia rakennuksia, lieneen joku arkkitehti päässyt oikein kunnolla vauhtiin. Olisi kyllä ollut kiva pysäyttää lautta ja mennä tsiikaileen rakennuksia hieman tarkemmin...



Kaksi yötä vietimme Bonifaciossa, joka on itseasiassa aivan ihana pieni kaupunki, mutta jossa on huima auton parkkeerausongelma. Me suomalaisina päätimme olla ovelia ja parkkeerata auto Sparin pihaan, ihan vain hotelliin kirjautumisen ajaksi...oikein raahasimme kaikki matkalaukut mukaan jne, mutta Sparin kohdalla nuori poika huutelee meille Madam, Madam, Madam...hih, ei onnistunut meidän suunnitelma vaan piti palata autolle laukkuinemme ja parkkeerata auto maksulliseen parkkiin, hitto että otti päähän!!! :D:D:D Onneksi hotellillamme oli ilmainen parkkeeraus niin ei tarvinnut taistella Sparin pojan kanssa useampaan otteeseen, eikä tarvinut maksaa itseään kipeäksi maksullisista paikoista koko loman ajan.

Tälläinen oli näkymä meidän hotellihuoneemme ikkunasta:


Ruoka oli ihanaa, monessa ravintolassa tuli käytytä...alla parhaita paloja:




Korsika on kyllä ihana saari, mutta paikalliset ihmiset antavat kuvan itsestään turisteille, että eivät heitä sinne haluaisi. Tämä on sinänsä harmi juttu, koska monet turistit eivät ehkä koskaan palaa saarelle, juuri heikon palvelun ja ystävällisyyden puutteen vuoksi.

Korsikalta löytyi kyllä kivoja rantoja, mutta rannat oli aika kivisiä, eivätkä niin puhtaita kun olisi luullut. Alla kuvia kolmesta Korsikan rannasta, joissa me vierailimme:





Korsikasta päällimmäiseksi mieleen jäi Porto-Vecchio, joka on pieni kaupunki ihan lähellä Bonifaciota, jossa on tunnelmaa ja kivoja vanhoja rakennuksia:




Toinen mieleenpainuva juttu Korsikalta on Bastiasta viimeisenä iltana...ajatuksena; Ihana mennä syömään johonkin hyvään ravintolaan, kaikki varattuja!!! No sitten löytyy paikka, jossa on tilaa...10 minuutin odottelun jälkeen ei palvelua, joten kysymme tarjoilijalta menua, kuluu jälleen ehkä kymmenen minuttia eikä edes meidän juomatilausta tulla kysymään...odotellaan vielä hetki ja EI MITÄÄN!!! Noh,ei muuta kuin käsilaukku käteen ja ylpeänä kävellään ulos paikasta. Että tällaista ja ihan varmasti harkitsen Korsikalle paluuta tällaisten kokemusten jälkeen, so NOT, on vain niin turhauttavaa olla lomalla saarella, joka elää turismilla, mutta jotka eivät itse ymmärrä sitä tai halua ymmärtää. Mutta hyvää seurasti tuostakin, nimittäin päädyimme syömään illallista Michelin tähtien ravintolaan, josta juttua tuonnempana...

Niin ja Italian puolelle pääsyn jälkeen kävimme toteamassa, että joo, kyllä se Pisan kalteva torni on kalteva...




No comments:

Post a Comment